Phuket Adasında Ulaşım

Phuket Adasında Ulaşım 

Tayland’ın Güney Adaları’nın en büyüğü olan Phuket turistlere sunmuş olduğu doğa aktiviteleri, plajlar ve eğlence sektörü ile yılın her ayı aşırı derecede turist akınına uğramaktadır. yüksek ve düşük sezonda Phuket adasında ulaşım en stresli sorunlardan biridir. bu yazımızda sizlere phuket adasındaki ulaşım seçenekleri hakkında bilgi vereceğiz. 

Phuket adasındaki ulaşım seçeneklerinden  

  •  Araç kiralama: kiralık fiyatları ise 1500 ile 3000 baht arasında aracına ve aracın özelliklerine göre değişmektedir. Araçlar geneli itibariyle sigortalı olmak da beraber herhangi bir kaza anında bütün giderleriniz sigorta Firması tarafından karşılanmaktadır. Bunun yanında ek bilgi vermek gerekirse Türkiye’deki Sahip olduğunuz ehliyetler ile Phuket Adası’nda rahatlıkla araç kullanabilirsiniz. 

 

  • Taksiler: Adadaki Taksiler ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan birincisi kişilerin şahsi olarak araçlarla yaptığı taksi hizmetleri, taksimetre kullanmaktadırlar. Fiyatlar Pazarlık dahilinde Siz istediğiniz yere götürmektedirler. İki seçenek ise üzerlerine taksi amblemi olan taksiciler de buradaki taksimetreler çalışmakla Beraber yine de çok yüksek fiyatlarda rakam talep etmektedirler. herhangi bir pazarlık söz konusu değildir. bu araçlar ise ortalama sizi gideceğiniz yere en düşük 300 Bak en yüksek ise 1000 Baht 1500 baht civarında fiyatlar talep edebilmektedir. 

 

  • Motosiklet kiralama: Eğer Türkiye’de motosiklet tecrübeniz varsa Phuket adasında bulunan ofislerden ki bu ofisler bütün sokaklarda her yerde bulunmaktadır. Motosiklet kiralayarak Gideceğiniz yere kadar gidebilirsiniz motosiklet kiralama fiyatları ise Ortalama olarak 250 bahttan başlamak da motoruna ve özelliklerine göre 1000 Baht a kadar çıkabilmektedir.  Unutmamanız gereken bir şey var ki phuket adasındaki trafik aşırı derecede yoğun olması ve yolların dağlardan veengebeli yollardan oluşmasıyla aşırı tehlike arz etmektedir. Motosiklet kiralamanızı Eğer tecrübeniz yoksa tavsiye etmekteyiz.

 

  • Tuk Tuk: Tuk Tuklar resimdede gördüğünüz gibi 4 tekerlekli ve normal araçtan hayli ufak ulaşım seçeneğidir. Phuket Adasında bolca bulunmaktadır. Pazarlık dahilinde sizi istediğiniz yere kadar götürmektedir. Ama fiyatları normal taksilerden biraz ucuz olmakla Beraber farklılık göstermektedir. Sizden fahiş fiyatlar isteyebilmektedirler. 

  •  

Not: Phuket adasındaki trafik yolların engebeli olması ve dağları aşarak geçirmesi nedeniyle çok tehlikelidir ve araç kullanırken veya motosiklet sürerken aşırı derecede dikkatli olmanızda fayda vardır. O yüzden motosiklet sürerken lütfen kaslarınızı bakmayı unutmayınız. 

Ulaşım konusunda sorularınız var ise lütfen bizimle iletişime geçerek yardım talebinde bulunabilirsiniz. bunun yanında Phuket havaalanından Adası içindeki herhangi bir otele yapacağınız transferlerde bizlere mail yoluyla iletişime geçeriz fiyat talebinde bulunabilirsiniz. Tayland Gezgini ekibi olarak Phuket adasındaki transferlerinde, transferlerini oteliniz den havaalanına havaalanından otele olacak şekilde uygun fiyatlarda hizmet vermekteyiz. 

phuket adasında trafikPhuket Adasında Ulaşımphuket araba kiralamaPhuket havaalanı transferiphuket motor kiralamaphuket motorsiklet kiralamaphuket taksi fiyatlarıphuket tuk tuk fiyatları
Comments (0)
Add Comment