Koh Tao Adası

Kuzey Ko Tao (aynı zamanda sık sık Koh Tao, Tayland: เกาะ เต่า, Tay telaffuz: [kɔʔ Taw], yaktı “Kaplumbağa Adası”) Tayland bir adadır ve Tayland Körfezi’nin batı kıyısında Chumphon Takımadaları parçasını oluşturur . Yaklaşık 21 km²’lik bir alanı kaplamaktadır. Koh Tao adası Surat Thani vilayeti sorumluluğu altındadır. (2013 itibariyle) koh tao ilçesi olarak geçmektedir. 2006 yılı itibariyle resmi nüfusu 1500 civarındadır. Ana yerleşim Ban Mae Hat’dır.

Adanın ekonomisi neredeyse sadece turizm, özellikle tüplü dalış üzerinde odaklanmaktadır.

Ko Tao adanın ismi ilk oalrak adaya gelenler tarafından kaplumbağaya benzedği için Kaplumbağa Adası olarak isimlendirildi. Daha sonra tesadüfen adanın yeşil kağlumbağalar ve Hawksbill kaplumbağalarının ana yaşam ve üreme yerlerinden biri olduğu anlaşıldı. Adada yerleşmn ve turizmin artması ada da yaşayan bu canlılar için olumsuz nedenler doğurdu, 2004 yılında Kraliyet Thai Donanması ve KT-DOC tarafından ada kontrol altına alınarak gerekli önlemleri alınmaya başlandı. Yerek tüplü dalış merkezleri denetim altında yerel yönetimle organize olarak çalışmaktadır. Ada da bulunan kaplumbağa türkleri ve ekosistemi koruma amaçlanmaktadır.

Ulaşım

Ada da havaalanı bulunmamaktadır. Bunun yerine yüksek hızlı katamaran ve feribotlarla adaya ulaşım sağlanmaktadır. Hava yoluyla ulaşmak için yakında bunulanan Surat Thanü, veya Samui havalananı kullanmanız gerekmektedir.

Adada ulaşım imkânları kısıtlıdır ve motorsiklet kullanılmaktadır zaten ada çok çok küçük bir adadır. Yollar patika tarzındadır.

Ada da yapılabilecek diğer aktiviteler ise: tüplü dalış, şnorkelle yüzme, yürüyüş, kaya tırmanışı ve bouldering gibi sporları yapma imkanı sunmaktadır.

Turistlerin yoğunlukta olduğu bölge ise Sairee olarak adlandırılır ve Koh Tao nun batı  km lik bembeyaz kumdan plaja sahiptir.

Chalok Baan Khao, adanın güneyindeki, kalabalıktan kaçmak isteyenler için bir alternatif olarak giderek daha popüler hale gelmektedir. Pek çok granit kayalar, ormanlardan oluşur.

Adayı popüler yapan adanın konumu ve sahip olduğu deniz canlıları ile tülü dalışlara imkân vermesi ve zengin deniz canlıları çeşidine sahip olmasıdır. Her geçen yıl ada ada, ada yönetimi tarafından halka dalış eğitimi verilmekte ve daha tecrübeli dalış ortamı sağlanmaktadır. Bununla beraber adaya gelen turist sayısı her geçen gün artarak devam etmektedir. Adaya giderseniz mutlaka ama mutlaka tüplü ve tüpsüz olarak yapılan dalışlara katılmanızı tavsiye ederiz.

deniz canlılarıKoh Tao AdasıKoh tao neredeKoh tao otel fiyatlarıtayland adalarıtayland beyaz plajlarıtayland dalış noktalarıtayland en güzel adasıtayland kaplumbağatayland rehberitayland tüplü dalış
Comments (0)
Add Comment