Tayland’da uzun süre yaşamak

 Tayland’da uzun süre yaşamak

Tayland dünyanın en büyük 50 ülke arasında bulunmaktadır. Güneydoğu Asya’da bulunan ve Avrupalılar tarafından kolinize edilmeyen tek ülkedir. Tayland’da yaşam pahalı değildir, konaklama giderleri ise bölgeye göre farklılık göstermektedir.

Tayland Asya’daki en çok yabancının Yaşamak istediği ülkelerin başında gelir ve ülkede yaşayan yabancı sayısına bakıldığında Asya’daki en çok yabancının yaşadığı ülke diyebiliriz. Herkesin Yaşamak istediği bu ülkede siz de yaşayabilirsiniz. Tayland’da uzun süreli yaşamak istiyorsanız ilk olarak geliş amacınızı kesin belirlemeniz gerekmektedir ve buna uygun bir vize almanızı öneririz.

Tayland’da uzun süreli kalmak için yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Turist vizesi ile uzun süre kalmak

 

Bu konuda alabileceğiniz vizeler; hava-alanından alınan turist vizesi, tek girişli turist vizesi, çift girişli turist vizesi veya çoklu girişli turist vizesi olarak 3 farklı turist vizesi olabilirsiniz. Bu vizelerle ülkede 60 ile 180 güne kadar kalabilirsiniz.

  • Eğitim amaçlı gelerek uzun süre kalmak

 

Tayland’da çeşitli eğitim verin kurumlar bulunmaktadır. Bunlar; masaj eğitimi, dil kursu, üniversite ve spor okulları gibi kurumlardır. Bu belirtiğim eğitim kurumları size Öğrenci Vizesi Düzenlemektedir ve bu vize Non-ED olarak adlandırılmaktadır. Non-ed vize size ülkede kesinlikle full zamanlı çalışma izni vermemektedir. Anlaşmalar dâhilinde Part-time olarak çalışmanız mümkün olmaktadır. Part-time işin koşulları ve zamanı ise eğitim alacanız kurumla sizin aranızda belirlenmektedir. Non-ED alırken 2 farklı sürekten bahsedebiliriz. Bunlardan birincisi ülkeye gelmeden önce anlaşmış olduğunuz eğitim kurumunun size gönderdiği belgelerle en yakın Tayland Konsolosluğu giderek Non-ED vizenizi alabilirsiniz. Bunun yanında ikinci seçenek olarak ülkeye turist vizesiyle gelebilir Burada kendi okulunuza, eğitim almak istediğiniz Kurumu veya üniversiteyi veya dil okuluna kendiniz bulabilir ve anlaşabilirsiniz. Eğitim alacağınız kurum size Non-ED vize için gerekli bütün evrak ve belgelere hazırlamaktadır. Daha sonra bu belgelerle ülkeye en yakın komşu ülkeye giderek bu ülkedeki Taylan konsolosluğundan vize alabilirsiniz. Genel olarak bu konuda Laos ve Kamboçya tavsiye edilmektedir. Daha sonra almış olduğunuz Non-ED vizeyle ülkeye Giriş yaparak göçmenlik bürosu na gidersiniz ve göçmenlik bürosundan size bir yıllık vize verilir. Verilen Bu bize genel olarak öğrencisi olarak geçmektedir. Unutmamanız gerekilen diğer konu ise Non-ED vize sahipleri Her üç ayda bir 90-days report olarak adlandırılan yani 90 güne bir en yakın göçmeni dairesine giderek rapor vermelisiniz(sadece form doldurulur o kadar) ve böylelikle ülkede bir yıl boyunca eğitimi süresince yaşayabilirsiniz.

  • Emeklilik yoluyla uzun süre kalmak

Türkiye’de yaşıyorsanız, 50 yaş üzerindeyseniz bununla beraber Türkiye’de herhangi bir kurumdan emekliyseniz sizde emeklilik yoluyla Tayland’da uzun süre yaşayabilirsiniz. Emeklilik vizesinde süreç söyle işlemektedir. 50 yaş ve üzeri olmanız, bununla beraber Banka da 800 bin baht depozit, emeklilik maaşınızın 65.000 baht dan  fazla olması, polis merkezinden alınan sabıka kaydı ve Hastaneden alınan sağlık raporuyla emeklilik vizesine sizde başvurabilirsiniz. Emeklilik maaşınızın miktarı herhangi bir önem arz etmemektedir yasada 65 bin baht olarak belirtilmiştir, ama Türkiye’deki bütün emekli vatandaşlar Tayland’da sorunsuz bir şekilde yaşamaktadır. emekli vizesi alabilmek için en güzel ve en uygun yol Tayland’a gelerek Tayland’da bulunan yerli bir avukatla anlaşarak sizin işlemlerinizin daha kısa sürede yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yapan aracı kurumlarda bulunmaktadır Tayland emeklilik müjdesi yeni ismi Non-O vize olarak geçmektedir. Öğrenci vizesinde olduğuna gibi 90 güne bir göçmenlik bürosu ne giderek formu doldurmanız gerekmektedir. Non-o emeklilik vizesi sahiplerinin çalışması yasaktır.

 

 

Yukarıdaki belirtilen vizelerin yanında ülkede yerleşik olarak yaşamak istiyorsanız çalışma izni, işletme sahibi yani işadamı veya evlilik vizesi ile ülkede kalıcı olarak yaşayabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen süreç ve vizelerle ilgili aklınıza takılan soruları bize mail yoluyla ulaştırabilirsiniz.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.