50 yaş üstü turistler için 10 yıllık vize

50 ya üstü turistler için 10 yıllık vize

c1_1141756_161122190003_620x413

Bugün yapılan hükümet açıklamasıyla beraber ülkede yaşamak isteyen emekli veya 50 yaş üstü bütün bireyleri yakından ilgilendiren yasa olan 50 yaş üstü 10 yıllık vize uygulaması resmi olarak yürürlüğe girdiği açıklandı.

Uzun süredir Hükümetin gündeminde olan ve 50 yaş üstü turistler için 10 yıllık uzun vadeli vize verilmesini kapsayan yasa bugün itibariyle kabinede ki çoğunluğun oylarıyla yasalaştı.

Salı günü kabul edilen yasaya göre Tayland da 10 yıla kadar yaşamak isteyen 50 yaş üstü yabancıların ülkede ikamet etmesine olanak sağlıyor. Bunun yanında ülkede bulunduğu süre içinde en yakın göçmenlik bürosuna veya polis merkezine her 90 günde bir giderecek 90 days report işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor.

10 yıllık vize için gerekenler ise:

  • .10 yıllık vize, ilk olarak 5 yıl olarak verilecek. 5 yılın tamamlamasının ardından tekrar 5 yıl daha uzatılabileceği belirtildi.
  • Vize ücreti ise 10,000 baht.
  • Vize için hak sahibi olabilmek için:
  • En az 50 yaşında
  • Aylık gelirinin 100 000 baht olması veya banka hesabında 3 milyon baht nakdinin bulunması gerekiyor. Vize alan kişi banka hesabındaki bu miktarı vize alıktan sonraki 1 yıl içinde çekemiyor. 1 yıl sonra parayı istediği gibi kullanabilir.
  • En az 10 bin dolarlık bütün hastane ve sağlık giderlerini karşılayan 1 yıllık mecburi sağlık sigortasının olması ve bunun her 90 günde bir 90days report la beraber bildirilmesi.

Tayland hükümeti bu yasayı yapmaktaki amacı ise ülke tıbbi ve sağlık turizmine katkı olarak belirtmiştir.

Vize için hedef ülkelerde ise, Tayland da uzun süreli yaşayan ülkeler olan Avustralya, Kanada, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Norveç, İsveç, İsviçre, Hollanda, Tayvan ve ABD hedef kitleyi oluşturmaktadır. Belirtilen ülke vatandaşları genel olarak, Huahin, Chiang mai, chonburi, chiang rai, pattaya ve phuket ve diğer sakin şehirlerde yaşamaktadır.

Bunun yanında Tayland hükümeti tarafından onaylanan bu yasa ülkede yaşamak isteyen diğer bütün ülke vatandaşlarını da kapsamaktadır.

Knyk:@bangkokpost

Taylandgezgini.com

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.