Tayland Hint Horozu

Tayland Hint Horozu

A cock fighting arena with tiered concrete seats and seat numbers in Pla Pak, Thailand.

Ülkede ilk olarak 1562 de Tayland kralının oğlunun Bruma krallığı tarafından esir alınması ve bu esir prensin yetiştirdiği Hint horozunun Bruma prensinin Hint horozunu yapılan müsabakada yenmesiyle Hint horozu dövüşleri ülkenin en eğlenceli sporlarından biri haline gelmiştir,

Tayland prensinin bu asil savaşçı Hint horozu tayca kai lueng hang khao İngilizce ise yellow chicken with a white tail Türkçesi ise Beyaz kuyruklu Sarı Horoz olarak literatürdeki yerini almıştır.

Günümüzde en iyi ırk olarak melez olan Burma ve Tay Hint horozlarının karışımıdır. Halk arasında Burmanın Sabrı ve Tayland ın savaşçı gücü nü aldığına inanılan bu cins halen en iyi ırk olma özelliği taşımaktadır.

Yıllarca halka açık alanlarda kıyasıya ve ölümüne yapılan Hint horozu dövüşleri halen yapılmaktadır. Asırlardır süregelen bu spor dalı günümüzde haftalık 200 000 den fazla kişi tarafından takip edilmektedir.

IMG_2544
Uluslararası turnuvaların düzenlendiği yer

Siyam cinsi Hint horozları savaşçı ve güçlü kimliğiyle yıllardır dünyada bilinen en dayanıklı Hint Horozlarındandır. Günümüzde ülke genelinde 75 farklı noktada Hint horozu müsabakaları yapılmaktadır.

Dünyada ünlü siam ve diğer cinsteki dövüşçü hin horozları hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle irtibata geçmenizde fayda vardır.

Hint horozu konusunda size sunabileceğimiz rehberlik hizmetleri ise;

  • Horoz dövüşlerine katılmanızı sağlamak
  • İlaç ve horoz için kullanılan ekipmanların tedarikini sağlamak
  • Hint horozu yumurtası bulmanızı sağlamak
  • Çevre iller ve Bangkok daki Hint horozu çiftliklerini ziyaret etmenizi sağlamak
  • Alım- satım işlerinde yardımcı olmak
  • Ve diğer Hint horozuyla alakalı aklınıza gelen her konuda yardımcı olmak

Tayland’a Hint horozu için gelmeden önce bizimle lütfen iletişime geçerek gerekli bilgileri almanızı önemle rica ederiz.

thai-fighting-cock

 

 

 

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.